Dwarse Kledingruil

DWARS Rotterdam-Rijnmond organiseert, met ondersteuning van Impact Hub Rotterdam, een kledingruil!

Wat is een kledingruil?
Bij een kledingruil kun je je garderobe vernieuwen zonder ook maar een cent uit te geven. Neem kleding die je niet meer draagt, maar die je wel een tweede leven gunt, mee en ruil deze voor andere kledingstukken! Per kledingstuk dat je meeneemt krijg je een bonnetje, waarmee je vervolgens een kledingstuk van iemand anders kunt uitkiezen.

Waarom moet ik naar de kledingruil komen?
Het kost niks, is duurzaam, sociaal, en heel gezellig! Maak andere mensen blij met jouw kleren en neem zelf ook iets moois mee naar huis! Bonus is natuurlijk dat je ook allerlei leuke mensen DWARS Rotterdam-Rijnmond leert kennen :)

Waarom is dit duurzaam?
In plaats van dat dat leuke t-shirt dat toch niet helemaal jouw stijl is nog jaren in je kast hangt en uiteindelijk in de prullenbank belandt, geef je het een tweede leven dankzij de kledingruil! Daardoor koopt de nieuwe eigenaar misschien weer een shirtje minder... En zelf kun je ook een keer shoppen overslaan. Minder winkelen is goed voor het milieu - het overgrote deel van de kledingindustrie heeft namelijk niet bepaald een positief effect op het milieu. Een voorbeeld is het waterverbruik: om een kilo katoen te telen is ongeveer 10.000 kilo water nodig. Dat is al gauw 2500 liter per shirt en meer dan 7000 liter per spijkerbroek (bron: Schone Kleren Campagne). En dan hebben we het nog niet eens over de benodigde bestrijdingsmiddelen: een kwart van alle pesticiden in de landbouw wordt gebruikt in de katoenteelt (bron: NRC 2012). Daarnaast zijn er natuurlijk gigantische hoeveelheden verf nodig voor al die kleren, en moet de kleding vervoerd worden naar de winkel.

Waarom is dit sociaal?
Eenzesde van de wereldbevolking werkt in de kledingindustrie (bron: NRC 2012). Daar zitten voornamelijk mensen uit ontwikkelingslanden bij, die vaak niet kunnen rondkomen van hun inkomen. Ook werken deze mensen vaak onder bijzonder slechte omstandigheden - kijk eens op www.schonekleren.nlals je hier meer over wilt lezen.

Conclusie?
Kom naar een gezellige activiteit, waarbij je ook bijdraagt aan een betere wereld. En als die combinatie je aanspreekt, is DWARS misschien wel dé vereniging voor jou. Je bent van harte welkom!

Wij zorgen voor een welkomstdrankje. Ben je (nog) geen lid maar wel benieuwd? Of puilt jouw kledingkast gewoon uit? Ook dan ben je uiteraard welkom!

Locatie

Impact Hub Rotterdam
1ste Middellandstraat 103
3021 BD Rotterdam
Nederland