Na een pleidooi van GroenLinks heeft het stadsbestuur besloten het succesvolle recycle-project van de Afrikaanderwijk Coöperatie te blijven ondersteunen.

Deze bewonersgroep haalde na elke marktdag op het Afrikaanderwijk het vuil op en zorgde dat het werd gerecycled. De Coöperatie zorgde voor minder vuil in de omliggende wijken en gaf een baan aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente besloot onlangs het project stop te zetten tot onvrede van GroenLinks.

GroenLinks-raadslid Astrid Kockelkoren: ‘We hebben torenhoge ambities voor de stad. Rotterdam moet een schone en circulaire stad worden. Daarvoor hebben we de hulp van alle bewoners nodig. De bewoners van de Afrikaanderwijk Coöperatie zetten zich met hard en ziel in. Geweldig dat ze weer verder kunnen met hun fantastische werk.’

Ook komt er een plastictasjes-offensief om deze vorm van zwerfafval te verminderen. Het stadsbestuur komt met een plan om het gebruik van tasjes tegen te gaan. Tot die tijd wordt er strenger gecontroleerd of het afval wordt opgeruimd en krijgen marktondernemers boetes als dat niet het geval is.