Donderdag besloot de gemeenteraad om een vuurwerkverbod in te voeren in wijken waar veel vuurwerkoverlast is. In deze wijken mag alleen nog vuurwerk afgestoken worden in vuurwerkzones.

Deze zones zullen worden vastgesteld door de politie en de gemeenteraad. De exacte wijken en zones zullen later dit jaar bekengemaakt worden. Het nieuwe beleid gaat de komende jaarwisseling al in. Voor GroenLinks is dit beleid een stap in de goede richting: minder overlast en minder vervuiling.

GroenLinks Rotterdam blijft pleiten voor het stoppen met zelf afsteken van vuurwerk. Raadslid Stephan Leewis: 'De laatste tijd krijgt het beperken van consumentenvuurwerk steeds meer steun, bijvoorbeeld van artsenorganisaties, de Onderzoeksraad Voor Veiligheid en de politie. Ik zie dit nieuwe beleid als een nieuwe stap in de richting van een algemeen vuurwerkverbod waar al die organisaties eigenlijk voor pleiten. Wij blijven met hen knokken voor een Oud en Nieuw voor iedereen. Een veilig Oud en Nieuw zonder vuurwerkslachtoffers, een feest waar jong en oud gezamenlijk kunnen genieten van professionele vuurwerkshows.'